Pressmeddelanden

MARIA PELLBORN TAR ÖVER SOM VD FÖR REALTID MEDIA

Efter 25 år på olika ledande positioner på framför allt SEB tar nu Maria Pellborn över vd-stolen på finanssajten Realtid.

-Det är med stor entusiasm och ödmjukhet som jag kliver in den här rollen. Realtid har de senaste åren, tack vare en väldigt stark redaktion fått en oerhört stark position och högt anseende i finansbranschen, säger Maria Pellborn.

I 25 år jobbade Maria Pellborn på SEB på flera olika chefsbefattningar med ansvar för varumärke, kommunikation och partnersamarbeten. De senaste året har hon varit kommunikationschef för bankers förberedelse och transformation till den nya planerade betalningsinfrastrukturen (P27) i Sverige.

-Jag lämnar ett spännande uppdrag för kunskapsbäraren Realtid. Här finns stora möjligheter att skapa något riktigt bra, och inte minst en hållbar affär.

- Affärsmodellen kommer att utvecklas från försäljning av banners och annonser till en partnerförsäljning av en bredare produktportfölj som även inkluderar evenemang, poddar och studio. Den stora utmaningen är att hitta intäktsströmmar som kan leva över tid. Jag ser också fram emot att se över hur vi kan ta oss in i det mer datadrivna och även hitta nya intäktsmodeller på den fronten.

I samband med en nyemission förra våren blev Peter Liljestrand (Camp Jarl) bolagets största ägare. För att stoppa den ekonomiskt utmanande situationen genomfördes under hösten ett par strategiska förändringar på ledningsnivå. Jonas Wiwen-Nilsson valde då att kliva av vd-uppdraget för att gå vidare mot nya utmaningar. I oktober tog Camilla Jonsson över som chefredaktör och ansvarig utgivare.

- Realtid har gått igenom ett omtag det senaste halvåret, med en upprensning ekonomiskt och ledningsmässigt. Med Maria och ett taggat redaktionellt team så får Realtid en mycket spännande tid framöver, säger Peter Liljestrand.

Maria Pellborns tidigare uppdrag: Marknad och kommunikationschef, Kapitalförvaltning, Marknadschef för Private Banking. SEB. Fil kand business administration, Stockholms universitet, har även studerat marknadsföring och CRM vid York University, Toronto samt ledarskap vid Handelshögskolan.

Maria Pellborn tillträder som vd för Realtid Media den 15 februari.

För mer information, kontakta: Maria Pellborn, maria.pellborn@realtidmedia.se eller Peter Liljestrand, ordförande, peter@campjarl.com.

Om Realtid Media AB

Realtid Medias målsättning är att bli den ledande leverantören av affärskritisk information till den svenska kapitalmarknaden inom områdena M&A, kapitalmarknad, finansiering och fondförvaltning. Realtid Media ger ut den dagliga ekonomisajten Realtid.se med cirka 75 000 unika besökare per vecka. Realtid.se blev i juni 2019 framröstad till Sveriges 2:a bästa ekonomisajt (Affärsvärlden/Financial Hearings)